Monthly Archives: March 2019

Fitnah, kehancuran umat akhir zaman!

Assalamualaikum,   Tajuk harini agak hangat sedikit disebabkan oleh kisah President Carl Samsudin dan Cik Epal tengah hangat.   Sifu Ash buat Live dan artikel pasal fitnah ni pun di sebabkan fitnah yang terkena kepada President Carl Samsudin dan sekali gus membuatkan Sifu Ash terpanggil untuk LIVE dan sebarkan artikel pasal ni.   Sumber : https://dressarmedikinfo.wordpress.com/2016/03/28/5-fasa-masa-petanda-kiamat/   Jika kita amati …

Dah maintain tahajjud tapi down sebab…..

Assalamualaikum,   Kali ni Sifu Ash banyak juga dapat wasap dan telegram sahabat-sahabat kita yang dah maintain tahajjud, tapi di sebabkan perubahan waktu atau terpaksa tidur lambat, menyebabkan terlepas tahajjud.   Dan sahabat-sahabat sekalian dah rasa down sebab tak dapat istiqamah tahajjud. Ok macam ni.   Kita ni manusia, insan yang pelupa dan selalu buat salah dan dosa setiap hari, …

Your LIFE will be totally change in just 3 days!

Assalamualaikum, Alhamdulillah setelah 3 hari bercamping di Gopeng Perak, banyak betul pengalaman baru, ilmu baru, skill baru yang baru developt. Walaupun demam tak larat, tapi Allah gagahkan diri untuk turut serta dan rasa sangat menyesal kalau tak ikut aktiviti yang actually totally sangat berkait dengan dunia perniagaan. Seperti yang sahabat-sahabat syurga sekalian tau yang Sifu Ash asalnya adalah seorang yang …

Nak berjaya? Buat sekarang!

Assalamualaikum, Saya menulis ni di atas bas menuju ke Gopeng, Perak untuk program Intensif Marketing Power Camping (IMPC) yang berlangsung selama 3 hari 2 malam ni Kem Ulu Village Gopeng. Doakan saya larat untuk sama2 join kem ya. Sebab Allah uji 3 hari demam panas sampai sekarang.   Apa yang saya nak share hari ni adalah berkenaan dengan tindakan kita …

Amalan banyak VS Amalan sikit

Assalamualaikum, Untuk kali ni, saya nak share sikit pasal amalan. Amalan ape ni asyraf? Tak lain tak bukan adalah amalan akhirat, berzikir, mengaji, solat, puasa dan sebagainya.   Saya ceritakan based on pengalaman saya sendiri. Mungkin sama dengan sahabat-sahabat saya sekalian. Saya dulu, once saya rasa naik semangat(naik sheikh) untuk beramal. Saya akan buat habis-habisan, zikir nya banyak, sujudnya lama, …

Tidak mudah putus asa, petua cemerlang

Assalamualaikum sahabat syurga saya semua, Kenapa saya buat tajuk ni? Sebab waktu saya blast ni, saya tengah kongsi pengalaman saya dekat adik2 yang nak ambil STPM tahun ni di Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin, Jalan Kota Raja Klang. InsyaALLAH dengan sedikit perkongsian hari ni, memberi semangat yang baru kepada adik2 kita dan juga kita yang sedang bekerje makan gaji …