Monthly Archives: May 2019

Happy Positif vs Happy Negatif

Ada ke Happy Negatif? Ada. Meh nak kasi contoh. Apa rasa kalau hujung minggu ni kawan-kawan ajak tengok wayang? Best kan? Happy je rasa. Lebih-lebih lagi kalau kawan tu belanja wayang. Memang happy je manjang. Tapi lepas tengok wayang, apa perasaan? “Alhamdulillah best cite tadi, tapi rasa macam bazir masa je, baik buat bisnes” “Tak best langsung cite tadi, ngantukkkk, …

Tanam memory terindah saat anak masih kecil

  Sewaktu saya post ni, saya dalam perjalanan nak pergi menuntut ilmu dengan saudara Tuan Afnan Rosli berkenaan dengan Mega Metamorphosis. Perasaan membuak-buak nak menuntut ilmu tetapi dalam masa yang sama perasaan sedih bercampur juga. Kenapa sedih? Sebab saya kena tinggalkan 2 hari putera kesayangan saya dengan ummi dia. Selalunya hujung minggu memang saya peruntukkan masa yang lama untuk bermain …

3 cara nak hilangkan mengantuk masa solat terawih

  Puasa merupakan waktu yang sangat sesuai untuk kita mulai melazimi amalan-amalan baik supaya kita akan terus melazimi amalan tersebut sepanjang 11 bulan seterusnya. Antara amalan yang kita nak sangat jaga adalah solat terawih. Ini adalah kerana kita nak supaya diri kita suka dan menyimpan subconscious yang kita sangat-sangat sukakan solat banyak rakaat. Tetapi kadang-kadang solat terawih akan menyebabkan kita …