Cara nak design cantik dan senang

Assalamualaikum,
Ada yang tanya saya macammana saya design setiap kali saya post di Facebook.
Senang je, saya jarang pakai Photoshop. Untuk edit gambar atau logo je pakai Photoshop. Yang lain-lain tu saya pakai canva.com je.
Senang, laju dan design pun cantik-cantik bangat. Tak perlu pakai laptop, pakai phone pun boleh.
Jom belajar camna nak pakai canva.com.
1. Register di canva.com.
2. Pilih nak design jenis macammana. Ada 53 jenis design. Antara yang best adalah Facebook Post, Instagram Post, Logo, Presentation Slide dan banyak lagi boleh pilih. Untuk contoh kali ni, kita ambil Facebook Post.
3. Boleh tengok sebelah kiri tu penuh dengan template-template FREE je.
4. Design ikut suka anda ya. Senang nak faham dan nak design pun lawa-lawa.
5. Nak belajar deep lagi? Boleh download ebook canva di sini ya.
.
.
Share semoga sahabat syurga kita yang lain dapat manfaat juga 🙂
.
.
.
Sifu Ash
Website Developer & Tahajjud Tanpa Alarm

Tahajjud Tanpa Alarmhttps://sifuash.com/tta
Fast Track Saleshttps://sifuash.com/fts
Livehttps://youtube.com/sifuash
Booster Libraryhttps://sifuash.com/booster
Blog harianhttps://sifuash.com/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *