Development

Cara Nak Delete Akaun Facebook Bila Meninggal Dunia

Assalamualaikum, hampir setiap hari kenalan dan orang terdekat kita meninggal dunia kan? Jadi kadang-kadang kita tak nak tengok Facebook dia sebab akan buatkan kita menangis merindui sahabat dan orang yang kita rapat tu. Jadi di sini saya nak share cara nak delete akaun Facebook bila kita atau orang yang dekat dengan kita meninggal dunia.   Jika orang yang dekat dengan …

Kisah Katak Yang Berjaya

Assalamualaikum, Kali ini saya nak share tentang satu kisah motivasi katak yang berjaya! Jom sama-sama membacanya, semoga bermanfaat ya.   Di ceritakan ada satu kampung katak di sebelah negara luar sana nun. Di ketui oleh seorang katak yang dah tua lagi banyak pengalaman. Namanya Bobby.     Bobby merasakan ada sesuatu akan berlaku di kampungnya, jadi Bobby mengarahkan kesemua orang …

Kisah Puteri Raja Yang Cantik dan Bijak

Kisah ni berlaku di sebuah negara yang mana mempunyai seorang raja yang baik hati dan mesra rakyat. Raja tersebut mempunyai seorang puteri yang sangat cantik dan bijak. Di sebabkan kecantikan dan kebijaksaannya, maka ramailah yang cuba meminang tapi tak berhasil. Di pendekkan cerita, seorang putera yang zalim yang mempunyai bala tentera yang hebat dari negara jiran mengetahui tentang kecantikan puteri …

Bersyukur di Present Moment

Setiap hari kita stres dengan apa yang berlaku sekeliling. Buat ni tak kena, buat tu tak kena. Kadang-kadang benda sekecil-kecilnya pun boleh jadi sebesar-besarnya. Terlupa nak buang sampah pun kena marah. Terlupa nak photostat surat pun kena maki dengan boss. Terlupa nak siapkan asignment pun dah kena warning tak leh ambik exam. Terlambat nak post barang pun dah kena bebel …

3 cara nak hilangkan stres hidup

Depresi atau kemurungan akan menjadi penyakit kesihatan mental utama dialami rakyat Malaysia menjelang 2020 susulan semakin ramai orang dijangka mengalami peningkatan stres akibat tekanan kerja dan keluarga, kata Penaung Persatuan Psikiatri Malaysia (MPA) Tan Sri Lee Lam Thye. Beliau berkata penyelidikan oleh pakar berhubung kadar depresi dalam kalangan rakyat Malaysia menunjukkan berlaku peningkatan sebanyak 50 peratus pesakit depresi dari 2011 …

Mega Metamorphosis : Reborn

Alhamdulillah. 2 hari straight belajar ilmu baru yang sangat deep. Ilmu dari Tuan Afnan Rosli yang hensem First time belajar ilmu yang deep ni. Mana taknya, dah 30 tahun umur baru sedar rupanya banyak teknik yang salah buat selama ni. MasyaAllah SubhanaAllah Alhamdulillah. Allah ketemukan tepat pada waktunya. Sebelum ni saya mencari-cari kelopongan dalam hidup saya dan Allah ketemukan dengan …

𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻

Assalamualaikum, 𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻 . . Hari ke 2 ni, tak dapat bersama lama dengan Pak Anjar di sebabkan Pak Anjar ada kelas full dari pagi hingga malam. . Tapi Allah kurniakan seseorang yang menjadi inspirasi kepada Sifu Ash untuk menjadi seseorang leader, speaker, personal development, writer dan juga seorang yang dapat kongsikan ilmu bisnes, …