Nasihat Agama

Cara Nak Delete Akaun Facebook Bila Meninggal Dunia

Assalamualaikum, hampir setiap hari kenalan dan orang terdekat kita meninggal dunia kan? Jadi kadang-kadang kita tak nak tengok Facebook dia sebab akan buatkan kita menangis merindui sahabat dan orang yang kita rapat tu. Jadi di sini saya nak share cara nak delete akaun Facebook bila kita atau orang yang dekat dengan kita meninggal dunia.   Jika orang yang dekat dengan …

Benarkah Anak Perempuan Yang Rapat Dengan Ayah Boleh Membesar Jadi Hebat?

Ada sebabnya kenapa anak perempuan perlu rapat dengan ayah sejak dari kecil. Bukan hanya berperanan sebagai hero yang melindungi, tapi sebagai pembentuk karakter hebat. Tidak dapat disangkal lagi pengaruh seorang ayah sangat kuat kepada pembentukan diri anak perempuan. Kalau betul cara dan didikannya, anak perempuan boleh jadi wanita yang hebat & berkeyakinan diri. 5 tips yang dikongsikan ini boleh dijadikan …

3 cara nak hilangkan mengantuk masa solat terawih

  Puasa merupakan waktu yang sangat sesuai untuk kita mulai melazimi amalan-amalan baik supaya kita akan terus melazimi amalan tersebut sepanjang 11 bulan seterusnya. Antara amalan yang kita nak sangat jaga adalah solat terawih. Ini adalah kerana kita nak supaya diri kita suka dan menyimpan subconscious yang kita sangat-sangat sukakan solat banyak rakaat. Tetapi kadang-kadang solat terawih akan menyebabkan kita …

Janji Allah!

Janji Allah! . . Allah berjanji akan memberi bantuan dan pertolongan kepada kita jika kita berusaha bersungguh-sungguh memenuhi kehendak agama. Buktinya di dalam Surah Al – Ankabuut, surah yang ke 29, ayat 69. وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ Dan orang-orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak agama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke …

𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻

Assalamualaikum, 𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻 . . Hari ke 2 ni, tak dapat bersama lama dengan Pak Anjar di sebabkan Pak Anjar ada kelas full dari pagi hingga malam. . Tapi Allah kurniakan seseorang yang menjadi inspirasi kepada Sifu Ash untuk menjadi seseorang leader, speaker, personal development, writer dan juga seorang yang dapat kongsikan ilmu bisnes, …

Fitnah, kehancuran umat akhir zaman!

Assalamualaikum,   Tajuk harini agak hangat sedikit disebabkan oleh kisah President Carl Samsudin dan Cik Epal tengah hangat.   Sifu Ash buat Live dan artikel pasal fitnah ni pun di sebabkan fitnah yang terkena kepada President Carl Samsudin dan sekali gus membuatkan Sifu Ash terpanggil untuk LIVE dan sebarkan artikel pasal ni.   Sumber : https://dressarmedikinfo.wordpress.com/2016/03/28/5-fasa-masa-petanda-kiamat/   Jika kita amati …

Dah maintain tahajjud tapi down sebab…..

Assalamualaikum,   Kali ni Sifu Ash banyak juga dapat wasap dan telegram sahabat-sahabat kita yang dah maintain tahajjud, tapi di sebabkan perubahan waktu atau terpaksa tidur lambat, menyebabkan terlepas tahajjud.   Dan sahabat-sahabat sekalian dah rasa down sebab tak dapat istiqamah tahajjud. Ok macam ni.   Kita ni manusia, insan yang pelupa dan selalu buat salah dan dosa setiap hari, …