Personal Development

Happy Positif vs Happy Negatif

Ada ke Happy Negatif? Ada. Meh nak kasi contoh. Apa rasa kalau hujung minggu ni kawan-kawan ajak tengok wayang? Best kan? Happy je rasa. Lebih-lebih lagi kalau kawan tu belanja wayang. Memang happy je manjang. Tapi lepas tengok wayang, apa perasaan? “Alhamdulillah best cite tadi, tapi rasa macam bazir masa je, baik buat bisnes” “Tak best langsung cite tadi, ngantukkkk, …

Tanam memory terindah saat anak masih kecil

  Sewaktu saya post ni, saya dalam perjalanan nak pergi menuntut ilmu dengan saudara Tuan Afnan Rosli berkenaan dengan Mega Metamorphosis. Perasaan membuak-buak nak menuntut ilmu tetapi dalam masa yang sama perasaan sedih bercampur juga. Kenapa sedih? Sebab saya kena tinggalkan 2 hari putera kesayangan saya dengan ummi dia. Selalunya hujung minggu memang saya peruntukkan masa yang lama untuk bermain …