Happy Positif vs Happy Negatif

Ada ke Happy Negatif? Ada. Meh nak kasi contoh. Apa rasa kalau hujung minggu ni kawan-kawan ajak tengok wayang? Best kan? Happy je rasa. Lebih-lebih lagi kalau kawan tu belanja wayang. Memang happy je manjang. Tapi lepas tengok wayang, apa perasaan? “Alhamdulillah best cite tadi, tapi rasa macam bazir masa je, baik buat bisnes” “Tak best langsung cite tadi, ngantukkkk, …

Tanam memory terindah saat anak masih kecil

  Sewaktu saya post ni, saya dalam perjalanan nak pergi menuntut ilmu dengan saudara Tuan Afnan Rosli berkenaan dengan Mega Metamorphosis. Perasaan membuak-buak nak menuntut ilmu tetapi dalam masa yang sama perasaan sedih bercampur juga. Kenapa sedih? Sebab saya kena tinggalkan 2 hari putera kesayangan saya dengan ummi dia. Selalunya hujung minggu memang saya peruntukkan masa yang lama untuk bermain …

3 cara nak hilangkan mengantuk masa solat terawih

  Puasa merupakan waktu yang sangat sesuai untuk kita mulai melazimi amalan-amalan baik supaya kita akan terus melazimi amalan tersebut sepanjang 11 bulan seterusnya. Antara amalan yang kita nak sangat jaga adalah solat terawih. Ini adalah kerana kita nak supaya diri kita suka dan menyimpan subconscious yang kita sangat-sangat sukakan solat banyak rakaat. Tetapi kadang-kadang solat terawih akan menyebabkan kita …

Pandangan rahsia hati

Pandangan rahsia hati . . “Terima kasih sifu..mule2 dulu sy pun stress sbb ank2 klo xdpt ape yg die nk slalu tantrum..mmg bole bg naik angin la..tp sy dh mule amalkan cara sifu ckp.tu..bile die nangis2 sy akan ckp die..ok bole beli..tp bukan hari ni..kene jadi budak baik..dengar cakap ibu..sampai masenye nti ibu beli..alhamdulillah..mmg jadi sifu..die trus ckp..janji tau ibu..then …

Janji Allah!

Janji Allah! . . Allah berjanji akan memberi bantuan dan pertolongan kepada kita jika kita berusaha bersungguh-sungguh memenuhi kehendak agama. Buktinya di dalam Surah Al – Ankabuut, surah yang ke 29, ayat 69. وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ Dan orang-orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak agama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke …

𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻

Assalamualaikum, 𝗗𝗮𝘆 𝟮 – 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗗𝗿. 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗡𝗮𝘄𝗮𝗿 𝗔𝗿𝗶𝗳𝗳𝗶𝗻 . . Hari ke 2 ni, tak dapat bersama lama dengan Pak Anjar di sebabkan Pak Anjar ada kelas full dari pagi hingga malam. . Tapi Allah kurniakan seseorang yang menjadi inspirasi kepada Sifu Ash untuk menjadi seseorang leader, speaker, personal development, writer dan juga seorang yang dapat kongsikan ilmu bisnes, …