Tidak mudah putus asa, petua cemerlang

Assalamualaikum sahabat syurga saya semua,

Kenapa saya buat tajuk ni?

Sebab waktu saya blast ni, saya tengah kongsi pengalaman saya
dekat adik2 yang nak ambil STPM tahun ni di Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin, Jalan Kota Raja Klang.

InsyaALLAH dengan sedikit perkongsian hari ni,
memberi semangat yang baru kepada adik2 kita dan juga kita yang sedang bekerje makan gaji
dan juga sedang buat bisnes fulltime. 🙂

Saya tunjuk dulu keratan akhbar Utusan Malaysia pada 13 Oktober 2011.

Kenapa saya boleh jadi seorang website developer dan juga programmer di Telekom Malaysia?
Sebab ni lah. Sebab saya jenis minat yang sangat mendalam dalam bidang komputer ni.

Pabila saya minat, saya akan usaha sungguh-sungguh dan tak mudah putus asa.

Dari seorang programmer di Telekom Malaysia,

sekarang saya dah ade empayar bisnes saya sendiri.

Saya resign TM pada 3/1/2018 dan alhamdulillah banyak yang saya belajar dari ilmu bisnes ni.

 

Asbab dari tak mudah putus asalah, bisnes saya growing dan growing dari RM50K-RM100k sebulan,

menjadi RM500k – RM2 juta sebulan!

So jangan mudah putus asa!

 

Macammana nak supaya tak mudah putus asa?

1. Kena ada planning yang bagus. Boleh tengok LIVE saya dan blog saya di sini ya :
Facebook LIVE
Blog

2. Ubah mindset supaya jadi mindset orang yang positif dan suka bantu orang!
Facebook LIVE

3. Cari titik kelemahan dan jadikan itu sebagai batu loncatan!
Facebook LIVE

4. Kena ada push factor yang selalu push kita. Contohnye, kenapa saya LIVE setiap hari Isnin – Jumaat pukul 8 pagi?
Sebab itu adalah push factor saya supaya saya bangun awal dan study untuk LIVE dan pabila bangun awal, saya tak tinggal tahajjud.

5. Pabila tak tinggal tahajjud, kita akan selalu jumpa Allah. Dan ini adalah THE ULTIMATE cara untuk tidak mudah putus asa adalah selalu TALK TO ALLAH semasa tahajjud! Waktu ni lah kita luah segala apa yang berlaku, menangis senangis nangisnya.
InsyaALLAH akan release everything yang tersemat dalam hati.

InsyaALLAH pabila kita tak mudah putus asa. Apa yang kita nak senang tercapai dan Allah akan kasi lagi laju berbanding apa yang kita plan.

 

Sifu Ash
Website Developer & Tahajjud Tanpa Alarm
https://sifuash.com
https://aeacademy.com.my

Comments

  1. Shakirah binti Ahmad

    Assalammualaikum…MCM nak hilangkan perasaan marah pada diri..anak..pikirkan yg bukan2…bila kita positif sekejap…pastu cepat marah…kadang2 anak jadi tempat marah saya..saya didikan agama x berapa sangat..boleh tuan Asraf BG cadangan..saya nk dekat diri Ngan Allah SWT…saya buntu..

    1. Post
      Author
      admin

      Wassalam,
      puan kena start kembali jumpa Allah. Start dengan tahajjud, buat taubat nasuha dan buat solat hajat.
      InsyaALLAH saya akan bukak 100,000 Tahajjud Tanpa Alarm tak lama lagi. So puan boleh belajar istiqamah bertahajjud.

      InsyaALLAH dengan circle yang bagus, puan dapat istiqamah tahajjud dan insyaALLAH dengan izin Allah,
      kehidupan puan akan berubah!

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *